Opis forum
No i pojawi³ siê nowy wpis na stronie dr J. Zemke:).
"Grupa 435 – tematyka tzw. „wej¶cia” /struktura modelu programowania liniowego, rozwi±zania modelu (w³a¶ciwo¶ci rozwi±zania, rozwi±zanie optymalne), idea metody simpleks, rozwi±zanie modelu liniowego metod± graficzn± (warunki stosowalno¶ci)"
pozdrawiam i powodzenia ¿yczê
Nowy u¿ytkownik
O ile sie nie myle, to podpunkt D zrobilismy na cwiczeniach, ale nie wiem czy do konca i czy potrafilbym go zinterpretowac
Chcialem sobie przypomniec co i jak z tym programem - WinQSB i sciagnalem go sobie na kompa (http://www.4shared.com/file/nOf7zsbM/WINQSB.html)
Policzylem jeszcze raz zadanie z ostatnich cwiczen i dla ciekawosci to z Analiza wrazliwosci na zmiany parametrow, ktore kiedys "tlumaczyl" na wykladzie (tak, tak - to ktore zajmuje 7 stron A4
Nie wiem czy dobrze to interpretuje i czy pan dr uzna, jesli napisze mu sam goly wynik z komputera, ale jestem przekonany, ze ten program liczy wrazliowsc (podpunkt E).
Patrzac na wynik zadania z wykladu jestem przekonany, ze to co wyswietla sie nam w ostatecznej tabeli z wynikami w WinQSB w prawym gornym rogu to wlasnie gorna i dolna granica ceny jednostkowej produktu i jesli zmiana ceny tych granic nie przekroczy to rozwiazanie pozostaje nadal aktualne.